Information

Jordbær fra Jonsholm. Dyrket og plukket med omtanke

Jordbærrækker

Blomstrende jordbær med halm imellem.

Økologisk produktion stiller store krav fra myndighederne med god grund. Kravene er svære at opfylde for en ejendom som Jonsholm, hvor traditionel landbrugsproduktion er en del af sædskiftet, sammen med frugt og grøntsager. Vi har heller ikke nogen dyr på ejendommen som kunne sikre levering af økologisk gødning.

Alligevel tilstræber vi at producere vi vores jordbær og grøntsager så bæredygtigt som muligt, også selvom det ikke er 100% økologisk, og uden det papirarbejde og kontrol som følger med hvis man vil kunne sælge økologiske produkter.

hakningforaar

Jordbærrene hakkes for ukrudt

Ukrudts-bekæmpelse er klart det der tager mest tid i forbindelse med jordbærdyrkning, og især under etablering er det vigtigt at bekæmpe ukrudtet. Vi planter sent på foråret, fordi vi derved kan bekæmpe ukrudtet nemt ved at harve jorden mange gange inden plantning. Efter plantning holdes ukrudt nede med strigle, radrenser og god gammeldags hakning.

Vi benytter en vandopløselig gødning som bringes ud med de drypslanger der ligger under hver række. Derved kan vi spare på både vand og gødning, fordi det bliver ‘serveret’ lige hvor der er brug for det. Snegle bekæmpes ved at sprede sneglegift i form af ‘piller’ i de yderste jordbærrækker.

Eve og Vallentin

Eve og Emmanuel

De jordbær vi plukker og sælger i vores egen bod plukkes af vores egne plukkere, som typisk er unge mennesker fra sydeuropa. Vi tilbyder gode forhold og en god løn og vores plukkere kommer typisk år efter år.

plukkerpåvej

Plukker på vej til dagens arbejde

Vi sælger kun dagsfriske jordbær af bedste kvalitet fra vores boder. Men vi er kun mennesker og vi kan fejle. Så skulle du mod forventning få nogle jordbær som ikke lever op til din forventning, håber vi du kommer tilbage og fortæller om det. Så giver vi til gengæld pengene tilnage eller en ny bakke jordbær.